Laiton maahanmuuttaja tässä, hei. En ole juuri nyt tavattavissa, sillä huomasin äskettäin, etten ehkä ihan täytä kaikkia Ruotsin maahanmuuttajille asettamia vaatimuksia. Voit kuitenkin jättää viestin äänimerkin jälkeen...

Ei vaan, eiköhän nää taistelut oo voitettu. Oon vaan tänään perehtynyt Suomen ja Ruotsin maahanmuutto- ja turvapaikkasäännöksiin - ei mikään helppo homma, täytyy myöntää. Loogisesti ajateltuna säädökset toki on samat kummassakin maassa, mitä ei kuitenkaan uskoisi Ulkomaalaisviraston ja Migrationsverketin sivuja selaillessa.

Huumoria on erityisesti se, että laitokset kutsuu samoja asioita eri nimillä, joista todella saa täysin eri käsityksen samasta asiasta. Suomessa puhutaan esimerkiksi siitä, että EU-kansalaisten tulee rekisteröidä oleskeluoikeutensa, jos he ovat maassa kauemmin kuin kolme kuukautta. Ruotsissa EU-kansalaiset puolestaan tarvitsevat oleskeluluvan kolmen kuukauden jälkeen. Suomessa lupa siis vähän niinku on automaattisesti, mutta Ruotsissa sitä täytyy erikseen hakea, vaikka tuleekin EU-maasta.

(Tässä kohtaa tulee mieleen ihania muistoja Saksasta. Maailman tylyimmät Ausländeramtin tädit, jotka tosiaan luuli että olin tullut hyötymään niiden systeemistä... heheh.)

Joutuu vaan miettimään, kuinka pirun hankalaa on koettaa tulla tänne maailman parhaisiin maihin, jos on sattunut syntymään Euroopaksi kutsutun paratiisin ulkopuolella. Saanen tästä aavistuksen ylihuomenna, kun tapaan norsunluurannikkolaisen turvapaikanhakijan. Mutkikas maailma.